Dit zijn de 6 handigste tips bij een verbouwing

(Artikel gaat verder onder de advertentie)

Een verbouwing is een spannende periode waarin er veel werk verricht moet worden om je huis te veranderen in jouw favoriete stijl. Als je niet goed voorbereid bent, kan een verbouwing veel meer tijd en geld kosten dan je verwacht. Wij hebben zes handige tips op een rijtje gezet, zodat jij zorgeloos kunt genieten van je verbouwing!

#1 Maak een goede planning

Een goed begin is het halve werk. Maak een duidelijke planning waarin staat wat er per dag of per week gedaan moet worden. Het is belangrijk om realistisch te zijn en voldoende tijd te plannen voor onverwachte zaken, zoals puin afvoeren, vertraging bij leveringen en slecht weer. Neem ook een buffer op in de planning. Dit geeft rust bij vertragingen en eventuele aanpassingen.

#2 Maak een budget en houd je eraan

Een verbouwing kan duur uitvallen als je niet vooraf een budget maakt. Voorkom verrassingen en maak een duidelijk kostenplaatje. Zet hierin bijvoorbeeld ook kosten voor de puincontainer, materiaalkosten en vergunningskosten. Houd er ook rekening mee dat de kosten tijdens een verbouwing vaak hoger uitvallen. Het is handig om 10% van het totale budget te reserveren voor onverwachte zaken. Zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan.

#3 Kies de juiste aannemer

Als je de verbouwing niet zelf wilt uitvoeren, is het belangrijk een goede aannemer te kiezen. Vraag offertes aan bij meerdere aannemers, vergelijk deze en maak een goede keuze. Check de referenties en vraag om recensies van eerdere klanten. In veel gevallen is goedkoop duurkoop, dus het is belangrijk om niet alleen op de prijs te letten. En heb je ook al gedacht aan een puincontainer huren? Niet alleen handig voor het opruimen van afval, maar het kan je ook een hoop tijd en geld besparen omdat je niet elke keer naar de stortplaats toe moet. 

#4 Verzamel al het benodigde materiaal

Zorg ervoor dat je al het benodigde materiaal in huis hebt voordat je aan de verbouwing begint. Zo hoef je tussentijds niet nog zaken te halen, wat tijd en geld bespaart. Maak een lijst van alle benodigdheden en bestel deze op tijd. Houd er rekening mee dat sommige spullen niet direct leverbaar zijn, dus bestel deze tijdig. 

#5 Zorg voor een tijdelijke opslag

Tijdens een verbouwing kan het handig zijn om een tijdelijke opslagruimte te huren. Zo heb je meer ruimte om te werken en worden je spullen niet beschadigd tijdens de verbouwing. Of misschien ben je onlangs verhuisd en wil je graag het nieuwe huis verbouwen voordat je erin trekt. Het is vaak zelfs zo dat een opslagruimte goedkoper is dan je eigen spullen elders onderbrengen. Een puincontainer huren goedkoop kan dus ook helpen om meer overzicht te bewaren tijdens de verbouwing. 

#5 Vergeet de verzekeringen niet!

Tijdens een verbouwing kan er van alles gebeuren. Het is daarom belangrijk om je goed te verzekeren. Dit kan bijvoorbeeld door een opstal- en/of inboedelverzekering af te sluiten. Ook kan het verstandig zijn om een verbouwingsverzekering te nemen, zodat je verzekerd bent bij eventuele schade tijdens de verbouwing.
Een verbouwing kan een hele leuke periode zijn, maar het vergt ook veel inzet en voorbereiding. Denk aan een aannemer, een tijdelijke opslag, maar ook puinafval container huren. Met deze zes handige tips kun jij zeker zijn van een succesvolle verbouwing!

Sander Kievits

Mijn naam is Sander Kievits. Ik ben 38 jaar oud en woon in Sneek. Ik ben getrouwd en heb 3 schatten van kinderen. Ik heb een bootverhuur bedrijf in Friesland en hou vanzelfsprekend van varen. Ook dagjes er op uit vind ik leuk. Ik heb in mijn leven veel gehuurd omdat ik dit beter vind dan kopen. Het belast het milieu ook minder. Deze blog schrijf ik omdat ik mijn kennis over huren wil delen met mensen. Ik vind het dan ook leuk om deze website bij te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *