Wil jij een camper huren? Lees eerst deze tips!

(Artikel gaat verder onder de advertentie)

De camper is helemaal terug van weggeweest en nog nooit waren er zoveel campers in Nederland. Je krijgt met een camper een gevoel van vrijheid en steeds meer mensen kiezen ervoor met een camper te reizen. Wil je eenmalig op pad of ben je niet zeker dat een camper iets voor jou is, dan kun je bijvoorbeeld voor een luxe camper huren bij Oortgiese Campers kiezen. Lekker rondrijden met een camper door geweldige landen zoals Noorwegen of Frankrijk, veel Nederlanders kiezen ervoor. Een aantal tips als je besluit een camper te huren.

Het bepalen van je route

Heb je interesse om een camper te huren, dan is het aan te raden om eerst de route te bepalen. Dit klinkt heel raar, want je kiest met een camper voor vrijheid. Maar toch is het van belang om een route uit te stippelen. Je bent niet alleen goed voorbereid, maar zodoende kun je ook bepalen welke camper goed bij je past. Een smalle camper is handig als je op smalle wegen door Ierland reist. In Frankrijk moet je tol betalen en daardoor moet je opletten op de lengte, het gewicht en de hoogte van de camper.

De kosten op een rijtje zetten

Je kunt een reis met een camper zo duur of goedkoop maken als je wilt. Het is dus niet goed te zeggen hoeveel een camper huren je precies gaat kosten. Maar zorg er wel altijd voor dat je een budget opstelt voor je camper avontuur. Er zijn een aantal factoren die de kosten kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan de reisperiode. Kies je om in het hoogseizoen met een camper te reizen, dan betaal je veel meer dan in het laagseizoen. Een andere factor qua kosten is het type camper. Kies je voor een hele luxe camper, dan ben je natuurlijk veel meer geld kwijt dan een basic camper. En het moment van boeken heeft veel invloed op de prijs. Vaak is het zo dat als je vroeg een camper boekt je minder betaalt. Niet alleen is het een stuk voordeliger, maar je kunt ook uit meerdere diverse soorten campers kiezen. Let ook altijd op onverwachte kosten.

Het zoeken van een betrouwbare camperverhuurder

Het aantal camperaars is aanzienlijk gestegen en daardoor ook de camperverhuurders. Je hebt de mogelijkheid om een camper te huren via een bedrijf of particulier. Bij beide mogelijkheden heb je voordelen en nadelen. Je moet zelf de keuze maken of je kiest voor een camperverhuurbedrijf of een particuliere verhuurder. Vandaag de dag zijn er ontzettend veel platformen op internet te vinden waar je een camper kunt huren. Controleer welke verzekering de camper heeft, hoeveel borg je moet betalen en lees altijd goed de voorwaarden door. Per verhuurder kan dit namelijk anders zijn. En lees altijd recensies van eerdere camperaars.

Sander Kievits

Mijn naam is Sander Kievits. Ik ben 38 jaar oud en woon in Sneek. Ik ben getrouwd en heb 3 schatten van kinderen. Ik heb een bootverhuur bedrijf in Friesland en hou vanzelfsprekend van varen. Ook dagjes er op uit vind ik leuk. Ik heb in mijn leven veel gehuurd omdat ik dit beter vind dan kopen. Het belast het milieu ook minder. Deze blog schrijf ik omdat ik mijn kennis over huren wil delen met mensen. Ik vind het dan ook leuk om deze website bij te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *